De woonkamer make-over #3

dinsdag 18 oktober 2016

Vrijdag ging Ronald maar even bellen vrijdag. Wanneer ze eigenlijk denken dat de meubels geleverd gaan worden? Het antwoord was dat ze, als het goed is, 27 oktober daar pas binnen komen en dan nog naar ons gereden moeten worden. Rekenhouding dus met begin november.. Omdat dat best nog een tijdje gaat duren, leek het ons leuk alvast een sneak peek te geven. Een proefje van de stijl die we door willen voeren in de woonkamer!Feit nummer 1: alle meubels die we hebben besteld zijn vol eiken (op de kast na dan). We zijn van plan ze allemaal blank te lakken, maar stel dat we ooit wat anders willen.. We kunnen ze gewoon schilderen maar ook white of juist grey washen. Wat we maar willen!

Feit nummer 2: we krijgen een ronde tafel! Dit was echt iets wat we héél graag wilde! Ooit (lees: als we weer rijk zijn, haha) komen er ook nog nieuwe eetkamerstoelen, maar voorlopig houden we de stoelen die ik al had. Ronde tafels stralen gewoon gezelligheid uit. En dat is waar we van houden!We gaan ook voor rosé gouden details en hebben toevallig ook zo'n grote staande lamp. Die is dan alleen niet rosé, maar zilver.. Zal ik 'm koperkleurig maken anders?

Zoals je hier kunt zien, hebben wij één muur donkerblauw en de rest is wit. Wit om de ruimte en rust te bewaren. Blauw omdat we dit al wilde in het vorige huis (waar Ronald woonde) maar ook om het knus te maken. We zijn dol op de herfst en winter.. Daar passen hout en blauwtinten natuurlijk perfect bij. Een klein beetje dat scandinavische!Tot slot heb ik ook al twee hangsystemen gekocht voor luchtplantjes. Die komen als het goed is boven de eetkamertafel of tussen de bank en eetkamertafel in. Als het dat laatste wordt, dan kan ik er nog eentje extra kopen en ophangen. In de eindpost (wanneer die ook maar zal verschijnen) zal ik alles natuurlijk uitgebreid vertellen.. Maar als je nu al opzoek bent naar betaalbare varianten: Xenos verkoopt verschillende maten vergelijkbaar met deze en Karwei heeft een macramé systeem voor niet té veel geld!

We krijgen een vakkenkast. Precies deze zelfs, maar dan in eiken. Alleen de achterkant is gelamineerd. Wat ik dan in de vakken wil stoppen, vroeg Ronald. Een vaasje hier, een beeldje daar, mijn favoriete boeken (kleur gecodeerd natuurlijk! Blauw doen dan maar? Haha) en misschien wat foto's. Een beetje fleur en kleur zonder dat de hele kamer overgenomen wordt en juist weer druk wordt in plaats van rust brengt!

Q: hoe ziet jouw (droom) woonkamer eruit? Een bepaalde stijl of draait het meer om een kleur of gevoel dat je wil overbrengen?

Bron van de afbeeldingen vind je hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk dat je een reactie achterlaat!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS